Det finns flera sätt att applicera design på i vår värld. Här ett litet urval:

Designa kroppar

Det är lite fult att tala om vackra kroppar ibland, men inte för alla. Många människor sätter stort värde i att forma sina kroppar efter sina egna och andras ideal. Detta är självklart en sorts design. Det kan gälla de mest naturliga sätten som att jogga och göra sitt ups till blekning av tänder och fettsugning. Varför man kan kalla det design är just för att man formar något, en kropp, efter en tanke eller en idé om en önskad form.

Designa byggnader

En högt uppskattad form av design är också en av civilisationens äldsta, är den att designa byggnader – arkitektur. En av Europas största arkitekter kommer från Norge och heter Sverre Fehn. Han gillar raka linjer. Här är ett klipp från en biennal han var med i:

Designa möbler

Andra, mest danskar, diggar att designa möbler istället. Det är inte sällan idag man hör uttrycket ”dansk design”. Möbler designade av dessa öldrickande, cigarettrökande bönder är tydligen mycket populärt idag. Så populärt att det finns ett flertal sidor på nätet som är dedikerade åt att sälja kopior av dem för tusenlappar. De som väljer att köpa en orginalmöbel av en dansk designer kan komma att betala mellan 50 000 – 100 000 kronor.